Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Vart är idrotten på väg?

Publicerad 2014-03-30 18:35:26 i Nöjen,

  Den frågan ställer jag mig efter att ha läst om den tradgedi som utspelats idag i Skåne. En DIF-supporter avled av sina skador pga bråk. Supportern fördes skadad till lasarettet med ambulans men hans liv kunde inte räddas. Detta hände i och med en match mellan Helsingborg IF och Djurgården på söndagen.
  Kvällen före på lördagen hade en krog i Helsingborg blivit stormad av huliganer, där huliganerna hade kastat flaskor på gästerna, höggit dem med bestick och revit ner inredningen. Fem personer fördes till sjukhus efter huliganattacken. Fotbollsmatchen mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF började klockan 15 på söndagen. Polisen uteslöt inte ytterligare bråk och oroligheter. Trots det händer detta. En man avlider pga huliganskador.
  Jag bara undrar var ska detta sluta. Att gå och titta på fotboll och hockey är idag något som gör att man utsätter sig för livsfara. Allt för att en bunt huliganer gillar att slåss och använder idrotten som en ursäkt för det. Vad det är för mening med detta har jag väldigt svårt att förstå. Det verkar så fullständigt galet. Det enda jag gör är att lida med de som drabbas oavsett vad de hejar på för lag. Jag tycker det verkar som om några har fullständigt tappat kontrollen totalt och att något sådant här kunde ske hade jag aldrig trott. Men det verkar vara något som genomsyrar vårt samhälle nu. Av vilken orsak är jag inte säker på. Våldet verkar ha slagit rot och varför har jag så svårt att förstå. Så här var det inte förr, om jag minns rätt. Nu har tydligen våldet eskalerat med dödsfalls som kan kopplas ihop med idrotten, som egentligen ska vara en lek. Men nu har idrotten blivit en dödlig lek...
 
/Ma

Sommartid

Publicerad 2014-03-29 19:24:48 i Allmänt,

 
  Nu är det snart dags att ställa om till sommartid. Klockan två inatt blir klockan tre. Jag tycker det känns som jag blir bestulen på en timma varje gång detta händer och nu inatt så ska jag tydligen bli utsatt för denna stöld igen. Fast jag kanske inte ska kalla det stöld. De förvarnar ju om det och jag får ju tillbaka min timme i höst, då vi ställer om till vintertid. Kanske ska kalla det för egenmäktigt förfarande av tid?
 I vilket fall som helst blir jag av med denna timme inatt, vare sig jag är med på det eller inte. Jag får helt enkelt finna mig i detta. Trots att jag inte gillar detta. Det där med sommartid och vintertid tycker jag är ett av de mest dumaste påhitt från högre ort som har införts. Fast de som införde det tycker säkerligen att det är toppen att bli av med denna timme inatt. Själv tycker jag bara att det besvärligt...
 
/Ma

Liknande inlägg

Lexbase slipper åtal - öppnar igen!

Publicerad 2014-03-27 20:02:13 i Allmänt,

  Den omstridda sajten Lexbase slapp åtal. Mängder av anmälningar hade kommit in till justitiekanslern, men justitiekanslern beslöt i onsdags att INTE väcka åtal mot Lexbase och nu meddelar sajten att den inom snar framtid kommer att öppna igen. När meddelas på fredag.
  Lexbase är ju sajten som meddelade i januari att de skulle lansera ett register på internet där alla domar skulle vara sökbara för allmänheten. Sen var ar turerna kring sajten många. Mannen bakom sajten gick under jorden, advokaten mordhotades och hoppade av. Sen spekulerades det också om att en affärsman bosatt i Ryssland skulle vara hjärnan bakom sajten.
  Sajtens internetleverantören Bahnhof stängde webbsidan efter hacker-attacker i slutet av januari och massor av anmälningar i Brottscentralen  bland annat om maktlösheten och obehaget som publiceringarna på sajtens medförde.
  Detta verkar dock inte spela någon roll. Lexbase är tydligen här för att stanna. De väntas mycket snart vara tillbaka i cyberrymden igen och där delge alla som är villiga att betala en slant för att kolla in folks brottsliga bakgrund. Få se hur sajtens kommer mottas denna gång? Är sajter som Lexbase något som vi kanske får vänja oss vid eller är det kanske så att vi börjar se slutet på detta. I vilket fall som helst så lär Lexbase snart vara tillbaka igen...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela