Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Radioaktiva svin

Publicerad 2017-10-05 17:20:26 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Nyheter, Regionalt,

  Nu har det skjutits ett vildsvin i norra Uppland som hade tio gånger mer halter av radioaktivit än de som Livsmedelsverket tillåter. 

  Det är tydligt att man ska vara ytterst försiktig med vildsvinen, då det är så att de ju böckar i marken och på så sätt kommer i kontakt med det radioaktiva nedfallet från kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. 
  Undra om man ska vara försiktig med att beträda marker som vildsvinen har börjat i också? Det måste ju också klassas som radioaktivt i så fall. Risken måste ju vara uppenbar att komma i kontakt med radioaktivt. Man kanske ska akta sig för att gräva på sin tomt. För jag har gått om vildsvin i trakterna kring Mitt Sommartillhåll och det ligger ju Uppland. Fast några sådana direktiv har då jag aldrig hört talas om. Fast jag visste ju inte heller om att vildsvinen kunde vara fulla av radioaktivit. Att de kunde bära på allehanda parasiter som är skadliga för människor, det visste jag däremot mycket väl...

/ Ma


Radioaktiva vildsvin

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela