Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Skygga lodjur - en myt

Publicerad 2017-11-09 18:05:00 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Nyheter,

 Nu har Expressen en artikel om hur en lodjursunge vandrar runt i ett villakvarter. De förvånar sig över att lodjursungen inte är skygg av sig. Tvärtom verkar den vandra runt som vilken liten tamkatt som helst.  

  Min erfarenhet av lodjur och lodjursungar är att de inte alls är speciellt skygga av sig. Tvärtom är lodjursungar relativt nyfikna av sig. 
  Orsaken till att man inte ser till dem särskilt ofta är nog snarast att de är så fint kamouflerade så att man sällan upptäcker dem förrän man är alldeles intill dem och då ger de ofta ett ganska skyggt första intryck. De visar snabbt om de inte vill ha en i sin närhet. 
  Men att lodjuren skulle vara särskilt skygga av sig anser jag vara en myt. Väl bevisat av Expressens lodjursartikel. Tvärtom om de sociala och trevliga djur. Trots att de är rovdjur...

/ Ma


De oskygga lodjuren

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela