Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Fredagens cyberattack

Publicerad 2017-05-14 18:57:15 i Allmänt, Nyheter,

  Fredagens cyberattack väntas följas av fler. För vidden av det hela väntas inte märkas förrän imorgon, måndag. För då kommer folk tillbaka till jobb osv.

  Men redan står det klart att det är fler som har drabbats av den än man förut trodde. Det är minst 150 länder som blivit drabbade och inte 99 som man förut trodde. Kanske är det också fler än dessa 150 länder också. Det förväntas att vidden av det hela inte kommer att märkas av föränn imorgon. 
  Som om det inte var nog så väntas denna världsomspännande cyberattack att följas av fler och som brukligt är så säges det att gärningsmannen är okänd. 
  Det var tydligen en kod som ska vara mycket enkel att ändra som cyberbrottslingarna använde sig av. Den här gången var det någon som sätta stopp för vidare spridning av denna kod. Men det är stor risk att gärningsmannen fixar en ny kod och gör om hela cyberattack igen...

Ma


Cyberattack väntas igen

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela