Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Än står Gävles julbock orörd

Publicerad 2017-12-24 23:26:23 i Allmänt, Allmänt, Nyheter,

  Det verkar som den världsberömda Gävlebocken ska överleva julen. Än har ingen lyckats tutta eld på den. Den brukar ju annars brinna upp både en och två gånger under den tid den står på Stortorget i Gävle. 
 Den brukar invigas vid första advent. Men det är få år den har stått orörd. Vanligtvis har den fått stått i några veckor innan någon eller några har fått för sig att sätta eld på den.
 Det är få år som Gävlebocken har klarat sig fram till julafton vilken den alltså har gjort i år. Få seom den lyckas stå orörd fram till den andra januari då den ska plockas ned. Till julafton har den i vilket fall fått pryda sin plats på Stortorget i Gävle. 
/Ma Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Henrik Olsson - Föreläsningar

Publicerad 2017-12-25 22:27:20

Ja, det är ju ovanligt att den får stå kvar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela