Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Fästingsäsongen har startat

Publicerad 2017-04-04 19:39:15 i Allmänt,

  Nu har fästingsäsongen startat och folk uppmanas att vaccinera dig mot fästingsjukan TBE. 

  Speciellt i mina hemtrakter lär det vara gott om fästingar som smittar med TBE, så jag kan ju vara glad över att jag har vaccinerat mig mot TBE redan sen förut.     Jag tog en påfyllnads dos förra året och behöver inte ta någon i år. Trots att jag bor mitt i riskzon för TBE smitta. Dvs i Roslagen. Där lär tydligen fästingarna var extra smittsamma och farliga. 
  Nu uppmanas folk att vaccinera sig och just nu är tiden lämplig för det. Ännu har inte säsongen riktigt kommit igång och det behövs upp till tre sprutor om man inte är vaccinerad sedan förut som jag. Då räcker det med att fylla på med fästingvaccin enligt schema. 
  Få se nu hur länge det dröjer innan första fästingen försöker bita mig. Det brukar inte gå ett år utan att jag blir fästingbiten. Men numera behöver jag inte oroa mig för att få TBE i alla fall. För det lär jag väl slippa nu i alla fall.

/ Ma


Fästingsäsongen har startat

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela