Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det spökar runt om i vårt land

Publicerad 2013-10-31 19:43:00 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  Intresset för spöken och det övernaturliga blomstar runt om i Sverige. Enligt en Sifo-undersökning från förra året lär var femte svensk tro på spöken. Dvs cirkar 20 % av befolkningen i detta avlånga land. Läran om det övernaturliga lär kallas för parapsykologi och Sverige kan till och med stoltsera med världens ­enda professor i parapsykologi. Så det där med att vi svenskar gillar övernaturliga saker är nog bara att kostarera. TV-program som Det okända lockar massor av tittare.
Något som också lockar många besökare är hemsökta platser och för att inte tala om hemsökta slott. Här i Sverige kan vi stoltsera med att Häckeberga Slott, Schefflerska palatset som även kallas spökslottet, Engsö slott och för att inte tala om det riksbekanta Stockholm Slott som lär hålla sig med hela två spöken. Både grå gubben och vita frun.
  För den som vill ta in på ett spökhotell finns det flera att välja på i vårt land. Det finns t.ex de kända slottspökshotellen Södertuna Slott som ligger i Gnesta, Örenäs Slott i Gumslöv, Sundbyholms Slott i Eskilstuna och sist men inte minst spökrikt Häringe Slott iVästerhaninge. Men mest känt för sina spöken är nog den gamla prästgården i Borgvattnet i Jämtland. Få se nu om denna helg visar några spöken eller om de blir uteblir. Det lär ju enligt vissa vara Hallowen helg och levande döda lär visa sig eller så gör man kanske som vissa andra av mina bekanta tar sig en Hall - o - vin fest istället. Det där med spöken är nog inte riktigt vad man vill ha vid All Helgona helgen. Åtminstone inte för en sådan som mig. Jag firar inte hallowen...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela