Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Vilket hundliv - planka på t-banan

Publicerad 2011-09-30 19:09:20 i Allmänt,

  Inte längre bara folk som plankar på tunnelbanan. Nu har hundarna också börjat med det. Den första som har tagits av polisen för detta tilltag är hunden Eira, som är en labrador. Hon tröttnade på att vara hos dagmatte och smet därifrån. Sen plankade hon när hon skulle in på tunnelbanan. Hon smet helt enkelt under spärrarna. 
  Efterdet  satte hon sig på tunnelbanan och åkte sex stationer hem. Där gick det tyvärr inte lika bra. Hon klämde tassen i tunnelbanespärren och blev omhändertagen av vakterna där. Sen fick hon tillbringa tiden hos polisen tills torsdagseftermiddagen.  Då fick dagmatte, som hade hört sig för om Eira hos Djursjukhuset och Söderortspolisen ett efterlängtat samtal från Västbergapolisen. De sa att "vi har en hund här som vi är helt kära i". "Vi ska kidnappa Eira" sa de och skrattade och sedan berättade de hela historien.
  På SL´s huvudkontor är historien om Eiras bravader en stämningshöjare. Frågan om Eira gjort sig skyldig till brott genom att planka möts med ett garv. Nej, det finns ingen hundtaxa ännu.  SL: "Rekommenderar inte hundar att åka själva" däremot. Vilket man kan förstå...

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela