Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Första maj

Publicerad 2011-04-30 20:41:00 i Allmänt,

  Det är första maj imorgon. Det brukar betyda att det går demonstratins tåg genom staden och det brukar vara samling i societsparken i Norrtälje. Vad som brukar hända i Växsjö är jag inte särskilt insatt i. Men att polisen kraftssamlar inför 1 maj är dock klart. Det är så den 1 maj har den högerextrema organisationen Nordisk ungdom fått demonstrationstillstånd i Västerås. Det befaras bråk och det tror jag också att kan bli.
  Jag tycker inte att det var vidare smart av polisen att ge Nordisk ungdom demostrationstillstånd en sådan här dag. För den första maj är förknippat med något helt annat, än vad Nordisk ungdom står för. Men det är polisens sak att se till att ordningen upprättshålls på allmän plats och har de gett tillstång till en sådan demostration så kan man nog lätt räkna med att det uppstår meningsskiljaktigheter. För vilka brukar annars demonstera den första maj? Det vet väl alla vilka det är.
   Om Ni inte skulle veta det, så firar vi Första maj för att det är arbetarrörelsens högstidsdag och det är en dag som firas runt om i världen.  Jag tycker att vi skall behålla Första maj som helgdag och med den innebörd det har varit.Varför skulle vi avvika från vår omvärld? ...

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela