Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Ny användning för spökstationer

Publicerad 2014-02-27 19:47:51 i Allmänt, Spöken och andra oförklarliga ting,

  I Paris i Frankrike kan övergivna tunnelbanestationer få nytt liv. För om borgmästarkandidaten Nathalie Kosciusko-Morizet får bestämma ska Paris övergivna tunnelbanestationer nu få en riktig uppfräschning och användas igen. I Paris finns det 16 övergivna tunnelbanestationer. I Stockholm finns det en övergiven station, av det jag känner till och det är Kymlinge station. En del av stationerna som har övergivits i Paris har liksom Kymlinge station aldrig varit i bruk och nu ska de franska tunnelbanestationerna få annan användning.
  De förslag som har tagits fram för användning av Paris övergivna tunnelbanestationer är av de parisbaserade arkitektbyråerna Oxo architectes och Laisné Architecte, och föreställer bland annat en restaurang, en teater och en pool. Kanske något för Stockholm att ta efter och låta Kymlinge station bli något annat än vad det från början var tänkt till och därigenom bli av med spökstämpeln. För det sägs ju att spökar vid Kymlinge station. Hurvida det spökar vid Paris övergivna tunnelbanestationer har jag ingen aning om, men det skulle förvåna mig om det inte gjorde det. Spöken brukar trivas vid övergivna platser.
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela