Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Facebook inget för psykopater?

Publicerad 2013-11-30 19:15:00 i Allmänt,

 
 
Nu har det framkommit att forskarna ges nyklarna till vårat psyke genom vårt facebookande. Så vet man med sig att man har drag av psykopati, narcissism och machiavellism och vill dölja detta, gör man bäst i att vara ytterst försiktig med sina statusuppdateringar på Facebook. Detta är något som framkomit i en studie som gjorts av proffessor Sverker Sikström i Lund samt  Danilo García, doktor i psykologi i Göteborg. 
  Så nu kan personer som dessa avläsa vårt pyske genom våra statusuppdateringar på Facebook. De säger mer om oss själva än vad vi tror. Fast egentligen tycker jag inte detta är särskilt underligt. För det man skriver där och på andra platser avslöjar ju givetsvis en hel del om den som skriver. Det är ju ganska självklart och har man drag av det som inom psykologin kallad den mörka triaden, så försöker man nog dölja detta. Men i så fall får man nog tänka sig för väldigt väl, för sådant kommer lätt fram i ens sätt att uttrycka sig. 
 Alltså är Facebook ett mycket farligt medium för den som vill dölja sina syften för dessa personer. För tänk om dessa personer skulle bli avslöjade. Vi andra är nog ganska trygga med vilka personer vi är, även om vi inte alltid tänker på hur vi framstår på medier som Facebook.
  För det är ju ingen nytt att våra statusuppdateringar kan intressera många fler än vi tror. T.ex brukar även polisen ibland intressera sig för Facebook och vad folk skriver där och nu har det kommit fram att forskare också intresserar sig för detta...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela