Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Nu ska gränspolisen jaga flyktingar

Publicerad 2016-03-31 20:54:00 i Resor, invandring, politik,

 
 
 
  Nu ska det bli inre utlänningskontroller i detta land. Det betyder med andra ord att det ska jagas flyktingar/utlänningar som inte har rätt att vistas i Sverige. De ska förmås att lämna landet eller om de ska skickas ut ändå. I vilket fall som helst så ska polisen leta rätt på dem och se till att förpassas ut ur Svea Rike.
  Detta lär innebära att även småorter lär få påhälsning av polisen och erfara hur de letar efter dessa illegala invandrare. Nu ska gränspolisen bli mer "träffsäkra" i sin kontroller. Det innebär bland annat genom att de ska besöka arbetsplatser där de misstänker att svart arbetskraft används och genom att kontrollera människors umgänge.
  Ännu verkar det som det är bara södra Sverige som Polisen har infört denna inre gränskontroll. Men det dröjer nog inte så länge (om det inte redan förekommer här) som Polisen letar sig ut på dessa småorter och börjar leta efter illegala invandrare där. Snart kanske jag till och med har dem i omgivningarna kring Mitt Sommartill i Roslagen. Det skulle i vilket fall inte förvåna mig.
  För nu har regeringen sagt att de som upphåller sig illegalt här i landet ska ut här i från och då blir det till för Polisen att spåra upp dem och förpassa dem ut härifrån landet. Fast jag är nog ganska säker på att sådant redan sker i mina hemtrakter. Kanske dags för även platser som Skåne och dyligt att följa efter. Fast jag tror dessa platser är långt mera invandrarvänliga än vad vi är i mina hemtrakter. Åtminstone om man ska läsa valutgången. Det var rätt många som röstade på SD i min kommun och då förstår man nog genast att det inte är så bra idea att vara en illegal invandrare i denna kommun. Jag gissar på att de är utskickade härifrån ganska kvickt om de inte får vara här. Men man vet väl inte allt för säkert. Kanske gömmer det sig någon illegal flykting i någon lite byhåla någonstans och de tror jag att nu har polisen fått ökade resurser att leta upp dem och föra dem iväg från Sverige. Tuffa bud med andra ord.,,
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela