Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Den försvunna statyn

Publicerad 2010-07-31 20:40:56 i Regionalt,

  Idagarna har Norrtälje blivit av med sin staty Tummelisa, som numera brukar stå i Roslagspark. Men där stod den helt plötsligt inte en dag. Den var försvunnen.
  Man kan ju undra hur den försvann? Den väger cirka hundra kilo. Bara det gör att man knappast kan ta den under armen och bära bort den. Den som gjorde det måste också ha blivit blöt om fötterna, när statyn står Placerad i fontänen. Ganska besvärligt jobb. Bara att konstatera att någon vill ha den och inte drar sig för besväret, för vad är annars orsaken till att Tummelisa försvann. 
  Vad Tummelisa nu befinner sig är okänt. Men vi i Norrtälje är ju vana vid att hon byter plats. Hon förrut stått på ett antal olika platser i Norrtälje. Bland annat har hon stått utanför gamla Statt. Hit till Norrtälje kom 1947.
  Nu är ingen som vet var Tummelisa har tagit vägen. Det hela har gått så långt att Polisen har tagit över ärendet att söka upp Tummelisa. Vi får se om de lyckas hitta Tummelisa. Norrtälje Kommun vill gärna ha tillbaka Tummelisa. För det är till Norrtälje Kommun som Tummelisa tillhör...

http://norrteljetidning.se/nyheter/1.907977-statyn-tummelisa-stulen?articleRenderMode=image&image=bigTop

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela