Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Jag är missnöjd!

Publicerad 2014-07-30 20:53:04 i Allmänt,

  Ännu en gång får jag läsa om hur ambulanspersonal hotas då de ska göra sitt jobb. Dvs ta hand om skadade. Nu har det gått så långt att ambulanspersonalen blir hotade av olycksoffer. Detta är åtminstone vad som hänt vid en trafikolycka på E18 vid Björkåsmotet utanför Karlstad. Enligt polis och räddningstjänst var det stort tumult på olycksplatsen. Förbipasserade som hade stannat för att hjälpa till blev påhoppade av olycsoffren. Åtminstone om man får tro vad som skrivs i nwt.se 
 När ambulanserna körde iväg patienterna till sjukhuset var polisen med i bilen för skydda ambulanspersonalen. Polisen säger att olycksoffren låg med nackkraggar och visade finger mot ambulanspersonalen. Det är visserligen ovanligt, men det har skett en upptrappning av våldet mot just utryckningspersonal som ambulanspersonal och räddningstjänst. Sådant här sker betydligt oftare nu än vad det gjorde för t.ex 20 år sedan.
  Jag som är i 50-årsåldern har så himla svårt att förstå hur man kan betee sig så och vad det är som ligger bakom ett sådant uppförande. Det är så totalt främmande för mig. Vad det är för krafter som står bakom detta har jag svårt att förstå och vad det är som har gjort att detta blir vanligare och vanligare kan jag ännu mindre förstå. Jag ställer en liten undran frågan VAD ÄR DET SOM FÖRSEGÅR EGENTLIGEN? Det där snacket om att folk inte har något att göra och att de är missnöjda tror jag inte längre så mycket på. Det är något annat som ligger bakom. Frågan är väl egentligen vad? Jag vet inte vad det är men jag är missnöjd med att folk uppför sig så i vilket fall som helst..
 
/Ma

 
 

 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela