Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Allmän fastighetstaxering

Publicerad 2017-09-29 15:39:45 i Allmänt, Allmänt,

  Idag damp det ned ett brev från Skatteverket. Det visade sig vara två blanketter fulla med kryssfrågor om Mitt Sommartillhåll. Där skulle det uppges både det ena och det andra som standarden på fastigheten. 

  Det är med andra ord dags för allmän fstighetsdeklaration. Dessa kryssuppgifter ska sedan ligger till grund för ett nytt taxeringsvärde på fastigheten. 
  För att vara lite roliga har de ju naturligtvis fyllt i vad de tycker fastigheten ska ha för taxeringsvärde. Jag kan i år konstatera att bara själva huset har gått upp ett antal kronor sedan sist. 
  Dessutom minns jag att när jag tog över detta hus så fanns inte huset i deras papper trots att det stått där sedan minst 1911. Men det är det slut med nu. Nu finns både tomten och huset med Skatteverkets luntor och jag kan konstatera att huset har stigit ordentligt i värde sen förra fastighetstaxering. 
  Nu ska sätta mig och gå igenom alla kryssfrågor på blanketterna och se hur Skatteverket anser att Mitt Sommartillhåll ser ut inomhus. Är jag nöjd behöver jag inte göra något. Men redan nu har jag en liten undran över en liten ruta där det står egen beteckning på fastigheten. Kanske skulle skicka tillbaka blanketten med adress och Mitt Sommartillhåll som egen beteckning. Få se hur jag gör. Jag får fundera.. 

/ Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela