Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Spökhelgen

Publicerad 2015-10-31 18:21:00 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  idag är det Halloween eller om man inte gillar att fira den helgen så kan man också fira Allhelgonahelgen. Som om det inte vore nog med det så har några lustiga personer kommit på att det där med Halloween kan ju lätt översättas till Hallochvin och meddelar raskt att nu är det dags för en hall och vin fest. Så nog finns det anledning att fira denna helg. Frågan är väl varför man firar den? Att den har med död att göra är nog ganska självklart, men hur den ska firas är många ganska oense om.
  Som om det inte vore nog med firande av döda denna helg, så har även en komet i form av dödskalle passerat idag. Den for förbi vårt jordklot vid 16-tiden idag och nästa gång den lär fara förbi är 2018. Den lär vara cirka 600 meter i diameter och snurra ett varv runt sin egen axel var femte timma. Som om det inte vore nog med det så är NASA nästan överrtygad om att detta också är en så kallad död komet som far förbi.
  Så nog kan man säga att denna helg handlar mycket om död. Frågan är väl bara hur man ser på det och vad man tar till sig denna helg och hur man väljer att fira det döden denna helg. För nu har vi även fått en död komet att intressera oss för denna helg. Det är tydligen att det inte räcker med det andra firandet denna helg...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela