Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

55 "no go zoner" i Sverige?

Publicerad 2014-10-31 21:07:47 i Allmänt,

  Efter att ha läst en artikel i Svd  "55 no go -zoner i Sverige " och sedan fått tag i rapporten om dessa "no go-zoner" har jag häpnat. Jag hade aldrig trott att t.ex Täby och Vallentuna och Sollentuna skulle kunna återfinnas bland dem. Jag har visserligen av någon outgrundlig anledning slutat att åka till Täby Centrum och handla som gjorde förrut. Men att Täby skulle ha förvandlats till en "no go-zon" hade jag aldrig kunnat drömma om. Men enligt rapporten .så är Täby bl. a ett område där polisen inte kan upprätta hålla lag och ordning och krimminella har tagit över. Detta omårde har också vår före detta stadsminister valt att flytta till. Han lär ju vara bosatt i Täby om jag inte är helt felunderrättad.
  Jag förstår ingenting av denna rapport. Jag tycker jag hittar områden som jag absolut inte hade kunnat tänka mig hörde hemma där eller kan jag kanske ha fel. Det kanske är de kriminella som styr på dessa platser fast jag aldrig har lagt märke till det förrut. Täby kanske är ett laglöst område. Polisen kanske inte ens kan rycka ut där utan bli utsatta för stenkastning och dylikt. Att Täby enligt denna rapport skulle vara en så kallad "no go-zone" har jag svårt att ta in och jag kan nog bara vara glad att min egen hemstad inte återfinns bland dessa "no go-zoner" för det verkar vara väldigt konstigt alltihopa.
  Men att det skulle finnas flertalet områden i detta avlånga land som innehåller så kallade "no go-zoner" tvivlar jag inte på. Men det verkar som om en del av de som återfinns på den här listan i denna rapport inte riktigt hör hemma där. För inte kan man väl kalla ett område som Täby för ”utanförskapsområden”, eller är det kanske så att Täbyborna känner sig så utstötta med sina stora tillgångar och höga inkomster att de roar sig med att begå brottslighet. Man kan bara undra, när man hittar områden som Täby, Vallentuna, Sollentuna på denna rapports lista över utsatta områden. Så nu vet vi att utsata områden är områden där det mest bor höginkomsttagare och förmögna människor. Kanske har det kommit till en annan inbörd av ordet problemområde och "no go-zone" än vad jag är van vid...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela