Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

EU och den gamla glödtrådslampan

Publicerad 2016-02-29 20:42:35 i Allmänt,

  Nu finns snart inte de gamla glödtrådslamporna kvar i handeln. Än så länge kan man få tag i dem. Men det dröjer inte länge innan de är slut. För från och med den 27 februari i år kan inte handlarna beställa några nya sådana lampor till sina kunder. Detta är något som EU har bestämmt.
  Den gamla glödtrådslampan ska fasas ut och det var något som de egentligen lagstiftade om redan 2009. Men eftersom den lagen skulle vart llite otydlig så gick det bra att sälja dessa lampor fortfarande. Men det ska det bli slut med nu. För nu finns det snart inga sådana lampor kvar i handeln längre och när man inte längre kan hitta dem i butiken och man inte kan få handlaren ens att beställa dem åt en, så får man nog på något vis försöka klara sig utan dem. Det är bara att hitta andra alternativ.
  Fast för egen del kommer jag nog knappast att sakna den gamla glödtrådslampan. Tror knappast att har några var ens. Osäkert om det eventuellt kan finnas någon i något förråd någonstans. Men det dröjer nog inte länge innan EU kommer på att de inte får användas överhuvudtaget. För som läget är just nu får de ju användas. Bara inte saluföras. Så snart blir det väl ett nytt tillägg i den där lagen som säger att glödtrådslampan är förbjuden att använda.  Allt för att vi ska anpassa till EU och deras påhitt och nu säger EU att glödtrådslampan är passe och passeras till det förgångna. EU tog livet av glödtrådslampan...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela