Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: [email protected]

Mariehamn tur och retur

Publicerad 2016-01-31 18:44:07 i Allmänt,

 
Igår var jag och en kompis på en tripp till Mariehamn från Kapellskär. Vi åkte på en så kallad dagskryssning över dagen. I Kapelskär kund vi konstatera att de höll på¨att bygga om hamnen och att de hade kommit en bit på vägen med det bygget sedan vi var här sist. För nu ser det ut som på bilden ovan.
 
 
   Fartyget som vi åkte med var M/S Rosella som alldeles nyligen har kommit tillbaka efter en uppfräschning. Det har varit några veckor som hon inte har farit fram och tillbaka mellan Mariehamn och Kapellskär, men nu är hon åter igen och vi tog oss en tur med henne.
 
 
Ålandhav såg ut så här när vi åkte iväg och lämnade Kapellskär. Det gungade litegrann. Men vi har nog varit med om värre sjögång än kvällens havbris. Fast man inte kalla det för havet var stilje.
 
 
Vi tog och slog oss ned i Cafeterian på vägen dit. Några som också hade intagit Fartygets Cafeteria och satt där var ett helt stort gäng från MC Åkersberga. Vilket jag aldrig har hört talas om trots att jag bor inte så långt ifrån Åkersberga. För Norrtälje ligger ju inte så långt därifrån. Men vi har ju vår lokala MC klubb Twin Club här samt att även trakterna kring Mitt Sommartillhåll har en egen MC klubb vid namn Steelbone MC Elmsta. Men den kvällen var på vägen till Mariehamn fullt av MC-västar från Åkersberga MC.
 
 
Givetvis bjöds vi på underhållning både på resan till Mariehamn och tillbaka till Kapelskär och underhållningen stod detta gäng för.
 
 
 
Det var full fart på dem och på dansgolvet. Både på vägen till Mariehamn och tillbaka itll Kapellskär. Fast att det gungade lite när vi var på öppna havet.
 
 
I mars ska Viking Line Rosella öppna en ny butik upptäckte jag efter det sedvanliga besöket i Taxfree butiken. Det blir alltså tre butiker ombord. Först Outlet butiken som ligger inte så långt ifrån dansgolvet och så sedvanliga butiken som jag var in i och tog detta foto när jag kom ut ur den. För det tydligen att denna butik ska ligga i anslutningen till utgången från Tax-free butiken. En nyhet på båten med andra ord. Få se om jag hinner dit en gång till innan den öppnar.
 
 
Denna buss stod fint parkerad utanför terminalen för att ta oss hem till Norrtälje igen och när bussen startade ombads alla passagerarna att sätta på sig säkerhetsbältet. Snällt och lydigt gjorde jag och mitt ressällskap det. Färden till Norrtälje gick suveränt. Men när vi skulle gå av upptäckte min kompis att hennes säkerhetsbälte inte gick att öppna. Hon kom helt enkelt inte ur säkerhetsbältet. Jag som lyckades krångla mig förbi henne eftersom jag satt innerst lyckades sen få upp bältet, genom att samtidigt trycka ned knappen som energiskt slet i bältet. efter tredje försöket gav sig bältet och min kompis kunde komma ut ur säkerhetsbältet. Men det lär nog dröja ett tag innan jag sätter på mig ett sådan igen när jag åker buss. När jag skulle köra hem på kvällen strundade jag totalt i att använda bilbältet. Jag ville ju inte riskera att fastna på samma vis. Så där säkerhetsbälterna på VikingLines buss är tydligen inte alltför vidare eller så behöver de bara lite olja. Jag vet inte. Men vi kom hem i alla och det var en trevlig resa. Det verkade dock inte som om de ville släppa av oss i Norrtälje. Antagligen ville de att vi skulle följa med till Stockholm. Hade de kanske tänkt att vi skulle åka vidare med någon annan av deras båtar. Så blir det inte av denna helg. Det får bli någon annan gång...
 
/Ma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela