Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Nyheter kring Palmemordet

Publicerad 2015-02-28 20:40:36 i Allmänt,

  Nu har det kommit fram nya uppgifter kring Palmemordet. Christer Pettersson har erkänt för journalisten Gert Fylking att han sköt Olof Palme. Gert Fylking var fram till 2004 en av Crhister Petterssons vänner skiver Expressen.
  Motivet till mordet skulle ha varit att den så kallade bombmannen Lars Tingström vilken hade föresatt sig att mörda statsministern och kungen och Christer Pettersson lär ha varit Tingströms förlängda arm. Men någon planering hade inte förelegat. Detta var ett slumpartat brott. Då Christer Pettersson hade varit på väg att göra något helt annat den kväll. Han hade stämt träff med en knarklangare som inte dök upp. Efter att ha väntat förgäves på denne så gick han vidare och fick se makarna Palme gå in på biografen och sedan väntade han ut dem. Efter mordet flydde han via trapporna på Tunnelgatan och sedan sprang han till vänster och gömde sig på kyrkogården och gick så småningom ned till Birger Jarlsgatan. Vapnet dumpade han sedan hemma hos knarklangaren Cedergren, säger Fylking.
  Om  detta är sant eller inte, det vet jag inte. Men det verkar vara ett troligt händelseförlopp. Men däremot har det också poppat upp nya uppgifter om att en anonym brevskrivare som skickade flera anonyma brev till polisen nu ska blivit idientiferad och den så kallade Skellefteåmannen har fått ett namn, men han är precis som så många andra i denna historia avliden. Så vad som egentligen hände den där natten lär nog vi kanppast få veta. För det verkar ju finnas färre och färre som är i livet kan berätta om det.  Jag tycker denna utredning endast vekar peka ut nu avlidna personer och därav blir det nog svårt att komma till någon annan slutsats än det som redan har slagits fast. Dvs att det var Christer Pettersson som var skytten och det dömdes han ju också för, men han nekade till det och det kanske inte heller var så konstigt. Det brukar vara sed hos dessa vanebrottslingar att inte kännas vid sina dumheter och varför skulle då Christer Pettersson göra det. Knappast. Det är bara att konstatera att Palme-mordet är uppklarat, men det finns en massa runtomkring som är ouppklarat och där skulle det nog vara intressant att få veta hur saker och ting egentligen förhöll sig...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela