Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det varnas för oväder

Publicerad 2016-07-31 19:05:17 i Allmänt,

  Nu varnas det för oväder. Till och med i min region så ska det bli uselt väder. Dock inte så uselt som i t.ex södra delarna av Sverige. Där väntas det stora regnmängder och kanske också översvämningar. Det där med översvämningar verkar vara något som vi får lära oss att leva med eller så får våra politiker planera för ett ledningsnät som är gjort för flertalet fler än idag. För som det är idag verkar det som om våra avloppsnät som ska dränera bort regnvatten är väldigt snålt tilltagna.
 Något annat som vi också får lära oss att leva med är så kallade tromber. De har blivit vanligare och vanligare. I min barndom minns jag att jag upplevde en sådan och det var inte något som tillhörde vardagligherna det fick jag snabbt lära mig. Visserligen kunde man få uppleva tromber men inte på våra bredgrader. Man blev helt enkelt inte trodd. Idag verkar det vara som det är vardagsmat på en del ställen i södra Sverige och de förekommer även på andra ställen i vårat av långa land.
  Kanske kan man säga att vi har blivit lite mer internationella när det gäller vädret och sådana väderfenomen som tromber. Fast jag hade nog hellre sett att vi hade det gamla vanliga hederliga Sverigevädret, som vi hade förr i världen. Nu får vi ju anpassa oss till de klimatförändringar som tydligen är på gång istället eller om det bara är vår moder naturs nyckfullhet i frågan om väder. Jag vet inte, men regn och oväder väntas i alla fall. Så det är väl bäst att planera för det...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela