Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Uddevalla kommun förbjuder anställda röka

Publicerad 2017-03-02 19:16:53 i Allmänt, Nyheter,

  Uddevalla kommun förbjuder sina anställda att röka under arbetstid. Förbudet gör att det inte längre är tillåtet med rökning av e-cigaretter eller vanliga i anslutning till kommunens verksamhet och omgivande tomtmark. Dessa nya reglerna handlar om alla lokaler och fordon och det kommer inte att vara tillåtet att röka i närheten av entréer eller fönster på Uddevallas kommuns lokaler. 

Inte lätt att vara rökare om man är anställd i Uddevalla Kommun. Jag har för mig att det inte var längesedan en annan kommun införde liknande regler för sin personal. 
Här i mina hemtrakter vet jag att Norrtälje sjukhus och vårdplagget Tiohundra har liknande regler. Men det verkar vara vanligare och vanligare att arbetsgivare kräver att anställda ska ta en rökfri arbetstid.
 Så nog kan man påstå att tobaksrökning är på utdöende. För det är inte bara arbetsgivare som kräver att folk ska vara rökfria. Jag har även hört talas om bostadsbolag som kräver det av sina hyresgäster. Så man kan lugnt säga att rökarna för ett tufft liv numera. Jag är glad att jag tillhörden skaran som slutade röka för många år sedan...

/MaSkriv inläggstext 

Uddevalla kommun förbjuder anställda att röka

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela