Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Säkerhetsnivån hos svenska myndigheter

Publicerad 2017-07-26 15:10:00 i Allmänt, Allmänt, Nyheter, nyheter, politik,

  Säkerhetstänket hos svenska myndigheter verkar vara förhållandevis mycket lågt. Åtminstone om man ser på den skandal som har kommit fram om Transportstyrelsens IT- drift bl.a.

   Att lägga ut sekretess belagda uppgifter på entreprenad hos utländska företag verkar knappast särskilt säkerhetsmässigt. Speciellt inte om man tänker på att personalen i fråga inte hade genomgått säkerhetskontroll. Så det hela förefaller väldigt osäkert. Att sedan dessa ej säkerhetskontrollerade människor ska ha fått syssla med uppgifter som rör Sveriges säkerhet förfaller närmast mystiskt. 
  Men så har i vilket fall skett och det verkar dessvärre vara som liknade saker sker hos fler myndigheter eller åtminstone att säkerhetstänket är lika dålig som hos Transportstyrelsen.
  Det där med att lägga ut staten, Landstingens och kommunernas IT-drift till utländska bolag var nog knappast så god idé som det först verkade. Tvärtom. Det var en rent idiotisk sak att göra. Jag anser att svenska myndigheters IT-drift bör bedrivas i svenska bolag ägda av Sverige med svensk säkerhetskontrollen af personal. Orsaken till att jag tycker det är att jag anser att det är säkrast för Sverige.. 

/ MaSvenska myndigheters IT-haveri

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela