Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Lupinhot

Publicerad 2017-07-01 17:53:45 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv,

  Nu har det visat sig att lupiner är så invasiva av sig att Naturskyddsföreningen uppmanar folk att göra sig av med de vackra blommorna. 

  Lupinerna ta över helt och andra växter som blåklocka och prästkrage trängs undan. Så nu har tydligen det startas någon slags Lupinfestival som går ut på att besökarna ska skänka lupiner som sedan fraktas bort och förstörs. Ännu lär det bara vara Lupinfestival i Sundsvall-Ånge.  Men jag gissar att detta snart sprider sig.
  Fast jag hade ingen aning om att Lupiner klassades som invasiva av sig. Jag tvärtom att de är både svårodlade och mycket vackra. Jag har försökt få dem att växa vid Mitt Sommartillhåll. Men det har varit tji. Men jag ska försöka i år igen om jag hittar några frön att så. Jag tycker de är så vackra. Så varför ta död på dem. Så lättväxta tycker jag inte att de är...

/ Ma


  
  

Lupinhotet

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Veiken

Publicerad 2017-07-02 15:42:26

I vårt område växer dom överallt i dikesrenarna utmed vägarna. Dom kanske gillar avgaser från våra bilar och då gör dom ju nytta! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela