Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Häktad för att ha plockad blommor

Publicerad 2017-07-13 16:32:14 i Allmänt, Allmänt, Natur och friluftsliv, nyheter,

 Ett par polska medborgare har fått erfara att det där med att plocka blommor på svensk mark kan vara brottsligt. För de sitter numera häktade för att ha grävt upp fridlysta orkidéer. 

  Det var under söndagsmorgonen som paret greps av polis i naturskyddsområdet Stekenjokk i Västerbotten i full färd med att gräva upp ängsnycklar, Jungfru Marias nycklar, brudsporre. Sedan förut hade paret också grävt upp slotterblomma, kattfot och Björnbrodd. 
  Paret misstänks ingå i internationell liga och har haft som plan att sälja dessa växter vidare. Paret nekar till att de visste att växterna var fridlysta. Men det verkar det inte som polisen tror på. 
Paret sitter nu häktade med restriktioner. För grovt artskydsbrott och grovt jaktbrott kan ge fyra års fängelse. Inte lite det för några blommor. Så det gäller att tänka sig för innan man tar hem sådana och framför allt veta vad det är för växter man tar med sig hem från skogen. 
  Annars kan det sluta i finkan. Vilket det verkar göra för detta par. Hur länge återstår att se...

/ Ma


Häktad för att ha plockat blommor

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela