Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Resultatet av årets fågelräkning

Publicerad 2017-02-03 10:57:58 i Allmänt,

  Nu har resultatet årets fågelräkning "Vinterfåglar inpå knuten" kommit. Där kan jag konstatera att Norrtälje skiljer sig lite från övriga landet. 

  Visserligen är Talgoxe och Blåmes på första och andra plats här också. Men tredje platsen intas av Domherren och inte Pilfinken. De två har fått byta placering med varandra om man gämnför med övriga landet. 
  Sen besöks fågelborden också av Nötväcka, Stjärtmesar och Gulsparv. Vilka tydligen är ovanliga gäster vid fågelborden i övriga Sverige. 
 Några som är ovanliga gäster här i trakterna är Sidensvansar,Kajor och Gråsparvar. Så man kan se att fåglarna som besöker fågelborden inte är riktigt av samma arter som resten av landet.
  Någon fågelräkning blev det inte för mig i år. Orsaken är enkel. Det är inte tillåtet att mata fåglarna på balkongen där jag bor. Så jag saknar fågelmatsställe. Tänkte nästan att jag skulle åka till Mitt Sommartillhåll och mata fåglarna där istället. Men det har inte blivit av och lär inte bli av denna vinter. Så jag får hoppas de klarar sig ändå...

/Ma


Årets fågelräkning

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela