Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Vildsvinen - Ett stadsproblem

Publicerad 2017-08-04 18:36:23 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Mat och dryck, Natur och friluftsliv, Nyheter, Regionalt, politik,

  Nu har vildsvinen flyttat in till stan. Åtminstone hit till Norrtälje, där de har gått bärsärk i folks villaträdgårdar och snart nog intar stadskärnan. 

 Kommunen har haft krismöte om vildsvinen och kommit fram till att de måste jagas. Men först måste kommunens jaktmarker inventeras. Så att kommunen inte jagar på någon annans mark. 
  Men frågan är väl om det hjälper. Det är helt enkelt för få som ägnar sig åt vildsvinsjakt. Kanske ett förslag skulle kunna få det bli fler genom att göra det enklare att bli av med de skjutna vildsvinen och kunna sälja dem vidare så att köttet skulle kunna säljas i butik. Det vildsvinskött som säljs nu i butik är rätt dyrt. Så jag tycker det borde underlättas för jägare som skjuter vildsvin att bli av med dem. Som läget är just nu är det mycket krångel. 
  För här i kommunen måste det bli en lösning på vildsvinproblemet. Det har till och med kommunen kommit fram till på sitt krismöte. 

/ Ma

Vildsvinproblemet

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Mona Wejernvik

Publicerad 2017-08-06 05:48:45

Ja, dessa vildsvin är verkligen ett stort problem och de förökas och sprids med en rasande fart.
Tack snälla för kommentar hos mig. kram

Postat av: Mona%20Wejernvik

Publicerad 2017-08-06 05:49:36

Ja, dessa vildsvin är verkligen ett stort problem och de förökas och sprids med en rasande fart.
Tack snälla för kommentar hos mig. kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela