Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Regnvatten - framtidsvara

Publicerad 2017-08-11 15:58:54 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Nyheter, nyheter,

  Regnvatten kan komma bli en framtidsvara. Enligt forskare från KTH kommer det att bli viktigare att ta vara på regnvattnet. På grund av klimatförändringarna väntas nederbörden minska, men istället komma att falla vid olika tidpunkter och i häftigare skurar. 

  Detta gör att översämningsrisken ökar och samtidigt risken för vattenbrist också ökar. Det nuvarande systemet fixar inte om det dimper ned en massa vatten från skyn på en gång. 
  Så om det ser ut som om det snart kommer att bli dags för ett storskaligt projekt att ta vara på regnvattnet.
  För närvarande är det väl inte så många som brukar ta reda på regnvattnet. Fast det är riktigt bra vatten. Vid Mitt Sommartillhåll har jag en regnvatten tunna vars vatten jag brukar använda till att vattna blommorna med bland annat...

/ Ma


Använda regnvatten

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela