Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Jättebjörnlokan sprider sig

Publicerad 2017-08-07 13:18:52 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Nyheter, Regionalt,

  Jättebjörnlokan sprider sig ohämmat och är vad som kallas en invasion art. Den tar över och därtill är den farlig. Bara att få växtsaft på huden kan medföra att man får ordentliga brännskador på huden.

  Numera är det bestämt att de ska utrotas. Norrtälje kommun utrotar sina så gott de går på kommunal mark. Står dessa växter på enskilda mark så är det fastighetsägaren som själv får stå för den utrotningen. 
  Eftersom jag har sett några sådana i grannskapet till Mitt Sommartillhåll så ska jag ta någon dag då jag åker till Mitt Sommartillhåll och bara tar och kollar upp om även den tomten är fri från dessa otyg till växter. Är den inte det får jag ta och beväpna mig med ogräsmedel och busksax samt sopsäckar för att bli av med dessa förhatliga växter. Samt naturligtvis ordentliga skyddskläder. För ta i jättebjörnloka utan detta bör man definitivt inte göra. 
  Så nog har jag lite pyssel kvar där innan sommaren är slut och det är dags att sätta in trädgårdsmöbler att och annat som hör hösten till.  
/ Ma

Foto: Håbo kommun

Utrota jättebjörnlokan

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela