Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

1 juli kan detta bli lag

Publicerad 2017-04-21 19:34:45 i Allmänt, Nyheter, politik,

  1 Juli år kan det bli lag på att mobiloperatörerna blir skyldiga att skicka vissa sms till de som befinner sig i ett område från regeringen.

  Detta ska det bli beslut på 1 juli vilket innebär att mobiloperatörerna blir tvungna att medverka till att skicka dessa sms till alla som befinner sig i ett visst område oberoende av var de är folkbokförda. 
 Som läget är just nu kan man nås av sådant sms om det har hänt en olycka eller dylikt. Men det gäller att man är folkbokförd i området. Det nya med detta är att det blir mobiloperatörernas uppgift att ta reda på var folk befinner sig. 
  Är detta bra eller dåligt? Ja, det beror väl som så mycket annat på hur det kommer att användas. Jag ser som vanligt en bra och dålig användning i det. Det kan ju bli ytterst pinsamt för de som råkar få ett sms och befinner sig inom ett område där verbörande inte vill bli avslöjad med att vara. Det är bra om de som befinner sig i ett riskområde blir informerade. 
  Jag tycker överhuvudtaget att det har varit väldigt dålig information om denna kommande nya lag...

/ Ma


Ny lag om sms medelande från regeringen

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela