Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: [email protected]

Billig och enkel snigelfälla

Publicerad 2016-07-27 18:51:16 i Hem och trädgård,

 

 Nu tror jag att jag har hittat det optimala sättet att enkelt och billigt bli av med mördarsniglarna vid Mitt Sommartillhåll.  Jag har kanske inte jätteproblem av dem ännu. Men alldeles tillräckligt för att jag ska vilja ta till detta knep för att bli av dem.

 

 

Vad behöver man då för att bli av med dem. Åtminstone för ett tag. Det börjar med att man tar en urdrucken tetrapack av typen på bilden och till detta tar man sedan en öl som man helt enkelt häller i dem tomma tetrapacken. Jag hittade några öl hemma som sista förbrukningsdatumet hade gått ut på. De fick duga till detta projekt. Dvs mörda mördarsniglarna.

 

 
 Här ser man hur ölen tar plats inuti den tomma tetraförpackningen. Sen är det bara att leta efter en lämplig plats att lägga ut snigelfällan. Jag hittade en plats som jag tror är bra till det. För jag såg hur några av dessa slämiga kryp kom krypande i närheten.
 
 
  Sådär.Fixat och klart. Nu är snigelfällan utplacerad i sin miljö och nu ska den bara locka till slg sniglarna. Kolla gärna in den lilla trappan till upp till flaskhalsen på förpackningen. Allt för att sniglarna enkelt och smidigt ska hamna i ölen i tetrapacken och helt enkelt drunkna där.
  Nu kommer säkert någon djurvän och ropar Djurplågeri. Men jag tycker faktiskt att detta är ett av de humanaste sätten att ta livet av dem på. Det där med att klippa i sär dem som vissa rekommendera, tycker jag är lite väl plågsamt och att salta på dem likasså. Snigelbekämpningspreparat som man köper är hopplöst dyra och har man stora problem kan det snabbt bli stora summor.
   Så jag fick ta till detta billiga knep och om någon dag då sniglarna har druttat i ölen tar jag och sätter korken på förpackningen och slänger denna i soporna och agnar en ny. Måste bara komma ihåg att spara dessa förpackningar till detta. Men det går lika bra att använda t.ex mjölkförpackningar eller andra tetraförpackningar av samma typ. Jag tog den jag hade närmast till hands och det var den som syns på bilderna. Sen är den ju också fiffigt utformad att den skonar de där sniglarna som kommer dragande med sitt hus (snäcka) och de är ju inte av samma sort som våran glupska spanska skogsnigel även kallad mördarsniglen. Kanske kan eventuellt någon svensk skogsnigel som inte är lika glupsk som sina spanska kollegor få riskera att simma i öl också. Men det det är nog en bieffekt som man får leva med om man ska försöka få tomten snigelfri...
 
/Ma
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela