Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: [email protected]

Årets sista kryssning

Publicerad 2015-12-30 21:05:00 i Resor,

 
 
Ikväll kom jag hem för det som blir årets sista kryssning. Jag var på Viking Lines m/s Cinderella och laddade batterierna och åt och festade. Var allt då sig likt på fartyget? Jag kunde konstatera att redan i avgångshallen så var det förrändrat. Det var ett tullpådrag som jag sällan har skådat förrut. Tullarna gick runt med en söt vovve som luktade på alla som stod i kön och skulle hämta sina biljetter. Den var bedrårande gullig där den gick runt. En svart och vit ganska vovve. Jag vet tyvärr inte vad det var för ras. Men den såg så söt ut.
  Sen var det till att ta rulltrappan upp. Det var som vanligt, men sedan hade igen gjort om och folk fick gå en omväg förbi ett antal tullare som stod och glodde på resenärerna. Men ser var det som vanlig igen. Det var bara att promenera iväg ombord på fartyget. Hur mycket de bilburna passagerarna kände utav den utökade tull och säkerhetskontrollen vet jag faktiskt inte. Men i den vanliga avgångshallen så märktes den ju tydligt och så lär det ju vara lite varstans sedan Sverige införde de nya gränsreglerna.
 
  Väl ombord kunde jag konstatera att fartyget verkade ha genomgått en större renovering. Bland hade nattklubben fått byta namn och därtill också möbler.Den heter numera Etage. Om den har bytt personal ska jag låta vara osagt.
 
Det hade en ny restaurang vid namn Bottega som också hade fått nya möbler.
 
 
De hade ny utsmyckning på hissdörrarna. Sedan hade också en hel annat förändrats i fartyget.
 
 
 På reklampelaren och på en annan skylt som jag såg blev man upplyst om att fartyget var kameraövervakat. Så det bara att konstatera att även på dessa båtar har kameraövervakningen tagit överhand som överallt annars i vårat samhälle.Det sitter ju snart en kamera i varenda gatstolpe och varenda husvägg.
 
 
Spelautomaterna var kvar och stod där de brukade. Så än så länge lär vi får ägna oss  kasinospel och spel på spelautomater. Jag satsade 10 kr och vann lika mycket tillbaka. Så det blev plus minus noll i kassan för mig.
 
 
 
Fartyget hade ju som sig bör skaffat sig en riktigt Whiskybar också. Det hör ju numera till alla sådana här ställen och det verkar som detta fartyg vill marknadsföra sig som ett sådant ställe eftersom de lär hålla så kallade whiskykryssningar.
 
 
 
 
 
Det var ett tag sedan jag åkte med Cinderella och detta märktes även om det mesta kändes hemtamt ändå.
 
 
  Till och med detta var sig likt. Alltid när man åker med dessa fartyg så åker de på rad och det man ser på bilden är nattbild där ett fartyg som jag tror är från Birka ligger före Viking Lines Cinderella i farleden. Det syns så väl när det är kryssningsfartyg i farleden. För de är så väldigt upplysta. Precis som detta på bilden. För det var kolsvart när bilden togs...
 
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Jessica Högberg

Publicerad 2015-12-31 11:27:29

Så mysigt!! Ska ta en kryss i januari eller februari
Gott Nytt År!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela