Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Ska riktnumren försvinna?

Publicerad 2011-12-12 19:58:00 i Allmänt,

  Snart kanske våra gamla riktinummer endast är ett minne blott. Det har börjat utredas om de skall tas bort. Kanske lika bra det. För hur många har egentligen fast telefon numera. Jag har det inte. Jag kör med mobilt och många som jag känner gör likadant och antalet med fasta abonemang minskar hela tiden. Nu är det tänkt att de skall försvinna helt.
  Så hej då Noll-åttor som vi brukade kalla Er, som brukar hålla till på sommrarna runt Mitt Sommartillhåll. Där var jag ganska ensam om att inte ha noll-åtta som telefon nummer, om man ville mig något. Här ute i Roslagen har vi som kanske bekannt 0176 samt 0175 som riktnummer. Noll-åtta är ju ett nummer som förr i världen var starkt förknippat med Stockholm.
  Nu är nog snart den tiden förbi, men det blir ingen billig historia att skrota våra gamla riktnummer. Tvärtom lär det bli väldigt dyrt och är orsaken till att vi inte har gjort det för länge sedan. Men  nu verkar det som om det finns pengar nog att skrota dessa nummer. Så nu får alla fasttelefonikramar något att vurma över och tala om varför vi ska behålla den fasta telefonin..


/Ma

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Oldmolly

Publicerad 2011-12-13 08:51:39

Numera heter det inte 08´or. Det heter 99´or - allstå inte riktigt 100. ;-)

Postat av: Karpstryparn

Publicerad 2011-12-13 14:19:20

Hehe, då är jag en av fasttelefonikramarna då. För jag vill ha kvar den fasta telefonin, det blir för dyrt annars.Svar: Ja, man undrar ju.

Postat av: Ama de casa

Publicerad 2011-12-13 16:14:30

Vi har fast telefoni. Det var man tvungen att ha här för att kunna ha internet när vi flyttade hit. Nu finns det andra lösningar, men vi känner inte riktigt för att ändra på nåt som fungerar så bra...Jag tycker lite synd om 08-orna bara. Dom förlorar ju lite av sin identitet om riktnumren försvinner. ;-)

Postat av: Veiken

Publicerad 2011-12-13 17:25:11

Vi har både mobilt och fast. Vi har pratat om att lägga ner den fasta, men kommer aldrig till skott...

:(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela